Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Sam operativnega poseg praviloma poteka v lokalni anesteziji. Zobozdravnik - zobni kirurg najprej pripravi kostno ležišče, kamor se nato privije zobni vsadek. Če je potrebmno se ob samem posegu dogradi tudi kostni primanjkljaj, da se zobni vsadek bolje zraste s kostjo. Sluznico se ob koncu posega zašije s šivi.

Operativni poseg vstavljanja zobnega vsadka traja približno pol ure. Po posegu se pojavi oteklina in rahla bolečina, ki jo omilimo z analgetiki, obkladki in počitkom.

Napotke za okrevanja po posegu, vam bo dal vaš zobozdravnik.

Šive se odstrani v tednu ali dveh po posegu. Po vsaditvi se zobni vsadki počasi zarastejo v okoliško kost. Ta proces imenujemo osteointegracija in traja vsaj tri mesece. Čas, ko se implantat zraste s kostjo, je odvisen od številnih dejavnikov. V tem času lahko uporabljate začasni protetični nadomestek, ki se ga namesti ob odstranitvi šivov.

Po obdobju zaraščanja na kost sledi postopek, ki se imenuje odprtje implantata. S kratkim posegom zobozdravnik prereže sluznico in preveri uspešnost vstavitve ter pripravi vse potrebno za protetično nadgradnjo, ki se lahko začne v dveh do treh tednih po odprtju.

Celoten postopek se zaključi, ko vam v zobotehničnem laboratoriju izdelajo nadomestek manjkajočega zoba, keramični nadomestek in ga pritrdijo na abutment, ki povezuje vsadek z zobno krono.


Akcija - zobni implantati 
499 EUR
samo do 30.9.2020

Sprejemamo prijave na brezplačen stomatološki pregled.

Več...

Smo člani

logo eao

Evropskega združenja za oseointegracijo

AAP

Ameriške akademije za paradontologijo

Več o tem