Zobni vsadek oziroma zobni implant predstavlja nadomestilo za izgubljeni zob, pri čemer ne potrebuje nobene opore sosednjih zob. Je nosilec za zobne krone, zobni mostiček ali pa predstavlja oporo za celotno zobno protezo. Gre za titanijev vijak, vsajen  v čeljustno kost, na katero je postavljen končni nadomestek: mostiček, krona ali proteza.

Poznamo več tipov implantatnih sistemov. Pri nas uporabljamo samo vrhunske zobne implantate priznanih znamk ANKYLOS, STRAUMANN, BREDENT in NEODENT. Implantat je titanijev vijak s hrapavo površino, ki ga vstavimo v točno določeno mesto v vaši čeljusti. Po nekaj mesecih, ko se zobni implantat popolnoma integrira (zraste) s kostjo, lahko pričnemo s protetično nadgradnjo.

Z zobnimi vsadki rešujemo probleme brezzobih čeljusti, nekaj manjkajočih zob in tudi samo en manjkajoč zob. Tako poznamo implantatno podprte proteze, implantatno podprte mostičke in implantate s prevleko. Ta je lahko kovinsko-keramična ali cirkonij-keramična.

Implantološka tehnika NeoArch® omogoča takojšnje, zanesljive in visokokakovostne fiksne brezzobne rešitve, ki temeljijo na preverjenih konceptih zobnih vsadkov švicarskega proizvajalca Neodent (Straumann) po dostopni ceni.

Nasmeh za vsakogar!

Naraščajoča pričakovanja glede krajšega trajanja zobozdravstvenega zdravljenja v primeru, ko ima pacijent enega ali več zobnih vsadkov predstavljajo velik izziv za vakega zobozdravnika. Še posebej je to izrazito pri brezzobih pacijentih z anatomskimi pomanjkljivostmi, kjer klasični implatološki postopki trajajo dolgo časa. Zobni implantacijski sistem Neodent® švicarskega proizvajalca Straumann ponuja inovativno in optimizirano rešitev za takojšnje fiksne protokole zdravljenja brezzobih pacientov. Ta vrsta implantacijskega sistema omogoča boljše zadovoljstvo pacientov in kakovost življenja s takojšnjo obnovo zobne funkcije in estetike.

 

zobni implantati
Takojšnja funkcionalnost povzroči krajši čas zdravljenja
  • Nagnjeni zadnji implantati zmanjšajo uporabo postopkov cepljenja.
  • Optimizirana zasnova vsadka za doseganje visoke primarne stabilnosti pri vseh vrstah kosti.
  • Neodent® hidrofilna površina Acqua je bila zasnovana za takojšen dostop krvi do površine vsadka.
zobni implantati
Takojšnja estetika naravnega videza
  • Širok nabor možnosti višine dlesni, ki ustreza pacijentovim potrebam.
  • 6 možnosti ravnanja naslon in po 3 možnosti za kot 17° in 30°
zobni implantati
Takojšenj duševni mir
  • Ena povezava ne glede na različne premere.
  • Edinstvena povezava, ki združuje preklapljanje platforme, povezano z globokim 16° Morsejevim konusom, vključno z notranjo indeksacijo..

All-on-4 metoda zobnega implantiranja

Metoda All-on-4 je svetovna uspešnica na podrocju zobozdravstva. Namenjena je brezzobim pacientom, izvaja pa se z digitalnim oblikovanjem zob.

Z minimalno invazivnim ALL ON 4 // ALL ON 6  postopkom vam bomo omogočili popolno sanacijo zabovja z 4 zobnimi vsadki; dva ki se postavita ravno in dva pod kotom. Tako se preprečijo nekatere anatomske strukture in nadomestilo kosti. Po namestitvi vsadkov sledi priprava začasnega fiksnega mostu na zobne vsadke, ki se lahko izvede že v roku enega dneva po vsaditvi implantatov. Po  6 mesecih se pripravi dokončni fiksni most.

Postopek implantiranja brez rezov, šivov oteklin in bolečin

Kakšen je hitri postopek zobnega implantiranja in kako poteka vgradnja zobnega implantata po tem postopku?

Hitri postopek zobnega implantiranja se malenkost razlikuje od klasičnega postopka vstavljanja zobnega implanatata. Za to metodo je značilno, da poteka brez operacije, kar pomeni, da po implantiranju rane ni potrebno šivati in prav tako zaradi tega ne prihaja do oteklin. Implantološki poseg po tej metodi traja le nekaj minut in ne boli. Opravlja se ga v lokalni anasteziji. Pacient po vstavitvi zobnega vsadka čuti manjši kostni pritisk, ki pa se ga blaži z obkladki in analgetiki.

Zygoma zobni implanatati - vsadki

Zygoma vsadki so rešitev v primerih izjemnega pomanjkanja kosti zgornje čeljusti. Zygoma vsadki so daljši od običajnih zobnih vsadkov, saj se vsidrajo v jagodično / lično (zygomatic) kost. Od tod so dobili tudi ime. Zygoma zobni vsadki omogočajo ustvarjanje stalnih mostičkov. Njihova glavna prednost v primerih popolnega je možnost vsaditve tudi v primerih pomanjkanja kosti.

Zobni implantat

Nenehen razvoj na področju zobne implantologije je pripomogel k poenostavitvi vstavljanja zobnih implantatov, ki ga lahko sedaj opravi tudi primerno usposobljen splošni zobozdravnik. Postopek je bistveno enostavnejši, hitrejši in skorajda neboleč.

Prednosti zobnih implantatov

Pri nadomeščanju enega manjkajočega zoba, je glavna prednost v tem, da ni potrebno brusiti preostalih vaših zob. To je zlasti pomembno, kadar so sosednji zobje dobri ali imajo le majhno zalivko in kadar sosednji zobje niso primerni za nosilce mostička. Pri nadomeščanju posameznega zoba ali večih zob implantati nadomeščajo snemno protezo, ki večini ljudi običajno vsaj v začetku povzroča težave zaradi obilice materiala v ustih. Prav tako za razliko od protez, ki v ustih niso čvrsto fiksirane in se premikajo, implantati zagotavljajo čvrsto fiksacijo mostička oz. prevleke.

Postopek vstavljanja zobnega implantata

Pred vstavitvijo implantatov je potrebno pozdraviti vse morebitne bolezni zob (npr. karies), obzobnih tkiv (npr. parodontalna bolezen) in sluznic ustne votline. Te bi sicer lahko ogrožale uspešnost in trajnost implantatov. Nato opravimo skrben pegled po katerem se dogovorimo za vrsto in potrebno število zobnih implantatov.

Komu so namenjeni zobni vsadki

Pravzaprav vsakdo, ki želi nadomestiti manjkajoče zobe. Obstajajo relativne omejitve pri določenih sistemskih boleznih kot je npr. diabetes, nezaželjeno je močno kajenje. Na mestu, kjer manjkajo zobje mora biti dovolj kosti, ki zagotovi ustrezno sidrenje zobnega vsadka. Najpogosteje se zobni vsadki uporabljajo pri ljudeh, ki so izgubili enega, več ali vse svoje zobe. Slednjim zobni vsadki služijo kot sidrišča za fiksiranje totalne snemne proteze, ali za totalni fiksni mostiček. Zobni vsadki pa so primerni tudi za nadomeščanje posameznega zoba ali več manjkajočih zob.

Akcija - zobni implantati 
499 EUR
samo do 15.12.2020
(tudi na 24 obrokov)

Sprejemamo prijave na brezplačen stomatološki pregled.

Več...

Smo člani

logo eao

Evropskega združenja za oseointegracijo

AAP

Ameriške akademije za paradontologijo

Več o tem

Vrhunski implantati

straumann zobni implantati

neodent zobni implantati

Ankylos zobni implantati

nobel biocare dentalni implantati