Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Sam operativnega poseg praviloma poteka v lokalni anesteziji. Zobozdravnik - zobni kirurg najprej pripravi kostno ležišče, kamor se nato privije zobni vsadek. Če je potrebmno se ob samem posegu dogradi tudi kostni primanjkljaj, da se zobni vsadek bolje zraste s kostjo. Sluznico se ob koncu posega zašije s šivi.

Operativni poseg vstavljanja zobnega vsadka traja približno pol ure. Po posegu se pojavi oteklina in rahla bolečina, ki jo omilimo z analgetiki, obkladki in počitkom.

Napotke za okrevanja po posegu, vam bo dal vaš zobozdravnik.

Šive se odstrani v tednu ali dveh po posegu. Po vsaditvi se zobni vsadki počasi zarastejo v okoliško kost. Ta proces imenujemo osteointegracija in traja vsaj tri mesece. Čas, ko se implantat zraste s kostjo, je odvisen od številnih dejavnikov. V tem času lahko uporabljate začasni protetični nadomestek, ki se ga namesti ob odstranitvi šivov.

Po obdobju zaraščanja na kost sledi postopek, ki se imenuje odprtje implantata. S kratkim posegom zobozdravnik prereže sluznico in preveri uspešnost vstavitve ter pripravi vse potrebno za protetično nadgradnjo, ki se lahko začne v dveh do treh tednih po odprtju.

Celoten postopek se zaključi, ko vam v zobotehničnem laboratoriju izdelajo nadomestek manjkajočega zoba, keramični nadomestek in ga pritrdijo na abutment, ki povezuje vsadek z zobno krono.


Akcija - zobni implantati 
499 EUR
samo do 15.6.2020

Sprejemamo prijave na brezplačen stomatološki pregled.

Več...

5 nasvetov za ravnanje po implantaciji zoba

 • Izogibanje naporom

  Nekaj dni po operaciji se izogibajte kajenju, alkoholu ter prevelikih telesnih naporov. vsi ti dejavniki negativno vplivajo na obnovo tkiva in na celoten potek celjenja.

 • Ščetkanje zob po zobnem implantiranju

  Nekaj tednov po zobozdravstvenem posegu ne uporabljajte zobne prhe ali eketrične zobne ščetke, poslužujte se navadne in medzobne ščetke za zobe. Ostanke hrane, ki se naberejo na kirurških šivih ob rani, lahko neboleče in varno obrišete z vlažno vatirano palčko. Na rano ne polagajte nobenih zdravil ali oblog. Skrb za ustrezno ustno higijeno neposredno po vsatvitvi zobnega implantata je izrednega pomena za trajnost rešitve. V kolikor pacient opazi kakršnekoli nenavadne spremembe naj takoj obišče našo zobno ordinacijo. Vse paciente po zobnem implantiranju seznanimo z pravilno ustno nego in higijeno.

 • Preprečite vnetje zobnega implantata

  Če se pri pacientu po zobnem implantiranju dlje časa pojavlja oteklina, nikar ne odlašajte z obiskom pri zobozdravniku, saj lahko le-ta v primeru zapletov pravočasno ukrepa in prepreči nastanek hujših oblik vnetij, ki lahko v najhujših primerih posledično vodijo v izgubo zoba ali zobnega vsadka.

 • Kontrolni pregled

  Pacinetom z zobnimi vsadki svetujemo redne letne kontrolne preglede pri izbranem zobozdravniku. Za vse naše pacinete, ki se smo jim enega ali več zobnih vsadkov vsadili v naši zobozdravstveni ordinaciji so redni letni zobozdravstveni pregledi brezplačni. Ob upoštevanju pravilne nege in rednih kontrolnih obiskov pri zobozdravniku, vsem našim pacientom nudimo doživljenjsko garancijo na zobne implantate.

  Žal so vse pogostejši primeri, ko nas obiščejo pacienti, ki so jim enega ali več zobnih vsadkov vsadili v tujini, predvsem na Hrvaškem. Pri oglaševanih nizkih cenah namreč niso upoštevali stroškov poti do oddaljene destinacije in vsakokratnih stroškov zobozdravstvenega pregleda. Izkaže se, da ti stroški lahko nekajkrat presežejo vrednost zobnega  implantata in zobozdravstvene storitve, ki jo je pacient prejel v tujini.

  Za take paciente je storitev letnega kontrolnega pregleda plačljiva.

 • Ustna higijena

  Bistvenega in nenadomestljivega pomena za dolgotrajno obstojnost implantata je izključno in samo odlična ustna higiena. Če zanjo ustrezno skrbite in redno odstranjujete plak, potem načeloma skoraj ni možno pričakovati težav v prihodnosti.

Smo člani

logo eao

Evropskega združenja za oseointegracijo

AAP

Ameriške akademije za paradontologijo

Več o tem